maandag 31 januari 2011

Nog enkele nieuwe partners

Er werden in de afgelopen week weer twee partners toegevoegd aan het event: Eriks en Janssen Pharmaceutica.

Wilson De Pril geeft duiding

Wilson De Pril, directeur-generaal Agoria Vlaanderen, zal op het avondevent van de Dag Van De Ingenieur 2011 extra duiding geven bij de resultaten van de Ingenieursbarometer.

dinsdag 11 januari 2011

Een nieuwe locatie voor de Dag Van De Ingenieur

Een verandering van locatie voor het avondprogramma van de Dag Van De Ingenieur.

Onze 4de editie zou initieel in het gloednieuwe passieve kantoorgebouw van GDF SUEZ aan de Noordwijk te Brussel plaatsvinden. Een gedetailleerde uiteenzetting van de constructie is trouwens één van de mogelijke cases die gepresenteerd worden.

Maar zoals het een echt ‘impossible engineering’ project betaamt, durven de plannen en de timing, enkele weken voor de oplevering, wat te wijzigen. Daarom verplaatsen we het geheel naar de historische hoofdzetel van Electrabel GDF SUEZ op het Troonplein 1 te 1000 Brussel.

Er is een openbare parking (Parking 2 Poorten) op 200m van dit gebouw.

Voor meer informatie: Google maps

Hieronder een screenshot van het gebouw uit Google Earth

woensdag 5 januari 2011

Even voorstellen: De Vlaamse Technologie Olympiade









Jonge wiskundeknobbels bekampen elkaar al jaren op een ludieke manier in de befaamde Wiskundeolympiade; leerlingen met feeling voor techniek bleven tot nu toe op hun honger zitten. Daar komt dit schoojaar 2010-2011 verandering in: de eerste Vlaamse Technologie Olympiade is een feit.

Om die wedstrijd met hoge visibiliteit (en high-tech prijzen) op poten te zetten slaan acht Vlaamse instellingen hoger onderwijs - K.U.Leuven, UGent, VUB, GROEP T, KHBO, KHK, HoGent en KATHO – de handen in elkaar met sectororganisatie Agoria, bedrijfssponsors Electrabel en LMS, de 5 Regionale Technologische Centra, USGinnotiv en mediapartner ITM.

Leerlingen secundair onderwijs met feeling voor exacte wetenschappen en techniek kunnen zich tot 24 december 2010 (via hun schoolverantwoordelijke) inschrijven op http://www.technologieolympiade.be/

De voorronde op 9 februari 2011 gaat door op school, de finale op 30 maart 2011 in Brussel.